‘Soms heb je een ander nodig om

je relatie, je partner en jezelf beter te begrijpen.’

 

Wat kan hartmediator voor jou betekenen?

Voel je je moegestreden en niet begrepen door je partner? Wellicht is het een overweging waard om samen een gezonder pad in te gaan slaan. Het pad van onderscheidend vermogen.
En waarom zou je wachten met relatiebegeleiding totdat je al in gedachten met je koffers bij de uitgang staat?

In mijn praktijk Hartmediator ben je in elke fase van je relatie van harte welkom om samen te onderzoeken wat je wilt houden en wat je wilt veranderen. En mocht je besluiten om uit elkaar te gaan, doe dat dan ook in liefde en zorg voor elkaar.

In welke fase zit jouw relatie?

half 12

Alles gaat nog goed, jullie zijn tevreden. Doe een apk relatiecheck

5 voor 12

Er zijn irritaties, verschuivingen in rollen, de communicatie gaat niet meer vanzelf. Het is nog niet te laat. Juist niet.

12 uur

Sta jij al in gedachten met je koffers bij de uitgang van je huwelijk, zonder te beseffen welke deuren daarna nog open moeten om te kunnen scheiden?

5 over 12

Je bent uit elkaar. Je bent zonder die ander. Wat neem je mee, wat laat je achter, welke emoties zijn er (nog).

Half 12

Als je het gevoel hebt dat je relatie op vijf voor twaalf zit, wordt het hoog tijd om te kijken naar en te werken aan die relatie. Maar waarom zou je niet eerder onderzoeken of je nog samen op één lijn zit? Waarom het dak pas repareren als het regent? Een apk voor je relatie is heilzaam. Hoe gaat het met de kinderen en de opvoeding, wat mis je in je relatie, wat gaat goed?

Heb je een vraag? Overweeg je in therapie te gaan? Alleen of met jouw partner of wil je  misschien een 1-op-1-opstelling proberen?
Mail of bel mij gerust, en we maken een vrijblijvende afspraak. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens.
Videobellen en avondsessies behoren ook tot de mogelijkheid. 06-53616167

Zitten we nog op één lijn?

Een relatie gaat niet vanzelf. Maar als een relatie niet meer vanzelf loopt betekent dat niet dat het einde in zicht is. Heb jij de moed om te kijken naar jouw relatie en om samen met je partner uit te zoeken of jullie nog steeds op één lijn zitten?

Hoe houden we de relatie gezond en bevredigend?

De bekende relatietherapeute Esther Perel zegt het duidelijk. We verwachten meer van onze partners dan ooit. Avontuur, intimiteit, vriendschap, vertrouwen… de lijst is bijna eindeloos.
We weten dan heldere communicatie belangrijk is voor elke relatie. Vooral in langdurige relaties is het verleidelijk om steeds minder te vragen en meer aan te gaan nemen.

Wat hoort bij mij en wat hoort bij mijn partner?

Relatietherapie helemaal alleen voor jou om te zien wat er op jouw bordje ligt en wat je onbewust op het bordje van je partner legt? Ben jij dapper genoeg om je partner thuis te laten om samen met mij eerlijk te gaan kijken waar het hapert in je relatie?
Ik maak gebruik van veilige en beproefde methodieken om jou daar te brengen waar het niet kan stromen. Hoe? Door jou op een afstand naar je relatie te laten kijken. Zodat jij overzicht krijgt vanuit het gehele plaatje.
Daarom doe je er soms goed aan om je partner thuis te laten om de relatie eerst voor jezelf helder te krijgen. Pas wanneer al het oude is verteerd, maak jij in je (nieuwe) relatie weer kans.

5 voor 12

We hebben allemaal van huis uit patronen meegekregen die in een relatie voor uitdagingen kunnen zorgen. Want juist een relatie maakt veel zichtbaar. Partners zijn elkaars spiegel en dat kan behoorlijk confronterend zijn. Als de spanning oploopt, kun je op een gegeven moment niet langer om elkaar of de situatie heen en kunnen er irritaties, verwijten, ruzies en uiteindelijk kan er zelfs verwijdering ontstaan. Sommige mensen gaan dan scheiden of beginnen een nieuwe relatie. De kans is aanwezig dat je de onuitgewerkte patronen in een volgende relatie opnieuw tegenkomt. En dat is zonde. En in mijn ogen niet nodig.

Heb je een vraag? Overweeg je in therapie te gaan? Alleen of met jouw partner of wil je  misschien een 1-op-1-opstelling proberen?
Mail of bel mij gerust, en we maken een vrijblijvende afspraak. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens.
Videobellen en avondsessies behoren ook tot de mogelijkheid. 06-53616167

Vertrouwen beschadigd

Soms wordt het vertrouwen in een relatie beschadigd. Denk bijvoorbeeld aan ontrouw maar het kan ook iets anders zijn waardoor je je niet meer veilig voelt in de relatie. Hoe kan je je relatie resetten?
De bekende relatietherapeut Esther Perel is van mening dat je ook met je huidige partner een ‘tweede huwelijk’ kan beginnen.

We leven samen als broer en zus

Cliënt: ‘We leefden eerder als broer en zus, dan als een getrouwd stel. Naar anderen en onze dochter hielden we de schijn op. De vervelende momenten werden groter dan de leuke momenten. Er was geen of weinig communicatie en er speelden heftige moeilijke situaties. Veel ruzie. Voor mijn gevoel had ik alles geprobeerd, was ik moegestreden. Ik voelde mij machteloos en had moeite dingen uit te spreken. Hij was moe en ik voelde duidelijk zijn desinteresse in mij. Ook hij had ons huwelijk meer of min opgegeven wat resulteerde in irritaties

Alleen de hyptheek houdt ons bij elkaar

Cliënt ‘Mijn grootste les tot nu is: ook al denk je dat er geen redden maar aan is, als je open staat voor hulp en je best doet, kun je uit het diepste dal komen. Het verbaasde mij dat ik nog op zo’n positief punt binnen onze relatie kon komen. We hadden blijkbaar toch meer gevoelens voor elkaar dan ik dacht.’

Onze seksuele relatie is in het slop geraakt

Misschien herken je dit. De relatie is nog wel goed maar op routines gebaseerd. De seksuele relatie is in het slop geraakt, je hebt jezelf afgesloten, jullie raken elkaar niet meer aan. Je kan er samen niet over praten.

Ervaring cliënt: Ik had de nodige reserves en die gingen ook niet een, twee, drie weg. In het begin vond ik het heel moeilijk om me open te stellen, maar na een paar sessies voelde ik mijn vertrouwen groeien. Alles was bespreekbaar, er werd geen partij gekozen, er was geen vooringenomen standpunt. Je kon alles zeggen, het was veilig, er werden geen oordelen geveld. We kregen praktische oefeningen tijdens de therapie die we ook thuis konden doen.

12 uur

Sta jij al in gedachten met je koffers bij de uitgang van je huwelijk, zonder te beseffen welke deuren daarna nog open moeten om te kunnen scheiden? Een bezwaard hart door een ontevreden huwelijk van 20 jaar, voelt al snel lichter met het inzetten van de ontsnappingsclausule van je huwelijkscontract: de scheiding aanvragen. Wacht alsjeblieft nog met die aanvraag.

Heb je een vraag? Overweeg je in therapie te gaan? Alleen of met jouw partner of wil je  misschien een 1-op-1-opstelling proberen?
Mail of bel mij gerust, en we maken een vrijblijvende afspraak. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens.
Videobellen en avondsessies behoren ook tot de mogelijkheid. 06-53616167

We gaan scheiden en ook dat willen we nog samen doen

In mijn optiek bestaat er iets als een na-huwelijk: hoe meer je in overleg met elkaar besluit om uit elkaar te gaan, des te vrijer je hart voelt. En des te beter het voor beiden blijft kloppen. Een vereiste voor een goed na-huwelijk is dat je je partner op tijd meeneemt in je eigen proces hierin. Communiceren dus. En dat is juist wat cliënten in mijn praktijk met een sleets huwelijk meestal verleerd zijn. Daarom komen ze bij mij.
In mijn praktijk Hartmediator loods ik echtparen naar de eindfase van hun huwelijk; naar een veilige haven. Ieder een aparte haven en een enkele keer dezelfde. Trouwen doe je samen en als het nog kan en mag; scheiden doe je ook samen. Het liefst met dezelfde intentie als toen je trouwde; door elkaar een goed leven te geven én te wensen. Om daarna verder geen woorden meer te hebben over dat wat is geweest.

 

Heb je een vraag? Overweeg je in therapie te gaan? Alleen of met jou partner of wil je  misschien een 1-op-1-opstelling te proberen? Mail of bel mij gerust, en we maken een vrijblijvende afspraak. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens.

5 over 12

De scheiding is achter de rug. Plotseling ben je alleen (met de kinderen) en zonder die ander. De emoties zijn nog niet over. Verdriet, angst, opluchting. Hoe ga je om met het verbreken van een relatie, hoe ga je verder.

Heb je een vraag? Overweeg je in therapie te gaan? Alleen of met jouw partner of wil je  misschien een 1-op-1-opstelling proberen?
Mail of bel mij gerust, en we maken een vrijblijvende afspraak. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens.
Videobellen en avondsessies behoren ook tot de mogelijkheid. 06-53616167

Je komt uit een narcistische relatie

Mocht je net uit een narcistische relatie komen, dan is het verstandig om wat achter je ligt te accepteren. Vergeef jezelf dat je een lange tijd de feiten niet onder ogen wilde zien, omdat je je dagelijks vastklampte aan liefde, hoop of angst.
Verstoken van zelfvertrouwen en met een uitgeput lijf, ga je de toekomst tegemoet. Met een dolgedraaid hoofd kijk je angstig over je schouder. Langzaam maar zeker dringt het tot je door dat je waardig genoeg bent om te beslissen welke strijden het niet langer waard zijn om te vechten, welke deuren zouden moeten worden gesloten en welke aspecten van je leven je het beste los zou kunnen laten.
De rauwe werkelijkheid dient zich langzaam maar zeker aan. De valse beloftes nemen afscheid om plaats te maken voor de helende hoop. Want waarom zou je nog langer blijven dromen over dingen die kapot zijn? Bijvoorbeeld omdat verliezen niet het einde is, maar het begin kan zijn van iets anders. En dat ‘anders’ uitvogelen, hoef je zeker niet alleen te doen. Of een heel mensenleven voor uit te trekken.
Hartmediator gaat met jou werken aan het herstel, de traumaverwerking NSS/PTSS, persoonlijke ontwikkeling en het uitrollen van een toekomstperspectief.
Ik nodig je uit om samen vooruit te kijken, met de intentie dat wat vandaag verloren is, morgen geheeld kan zijn. Na de sessies zal je gaan ervaren dat alles een grens heeft en er waarden zijn die je nooit mag opgeven, namelijk je zelfvertrouwen, je identiteit en je emotionele balans. Je leert angsten los te laten en jezelf op een dieper niveau toe te laten. Overbodige en pijnlijke overtuigingen zullen door de therapie weg gaan vallen om ruimte te maken voor innerlijke vrede en welzijn. Na het traject heb je je interne radar (terug)gevonden die je vertelt als dingen niet goed zitten, waardoor je met vertrouwen je werk en relaties tegemoet durft te treden.

Er is / was fysiek geweld in de relatie

Emotioneel geweld kent vele subtiele vormen en wordt door de man ingezet om de vrouw daar te krijgen waar hij haar hebben wilt. ‘Hij gaf mij ook de schuld van dingen die mislukten, waarvan ik part noch deel had.’
Jaloezie en afgunst zijn niet hetzelfde, maar ze gaan wel vaak hand in hand. De jaloerse man kan afgunstig zijn op zijn vrouw, om wie ze is en wat ze heeft. Vaak moeten die afgunstige gevoelens weer ontkend worden. Gevolg? Emotioneel geweld. Kleinerende en seksistisch gedragingen.
Emotioneel geweld kent vele subtiele vormen en wordt ingezet om de vrouw daar te krijgen waar hij haar hebben wilt. Gewenst gedrag wordt beloond en bevestigd en ongewenst gedrag wordt afgestraft. De vrouw raakt zichzelf steeds meer kwijt en weet op het laatst niet meer wie ze zelf is en wat ze wilt.
Vrouwen die zichzelf herkennen zijn welkom voor trauma-herstelsessies bij mijn praktijk Hartmediator.

Review relatietherapie

‘Ik had de nodige reserves en die gingen ook niet een, twee, drie weg. In het begin vond ik het heel moeilijk om me open te stellen, maar na een paar sessies voelde ik mijn vertrouwen groeien. Alles was bespreekbaar, er werd geen partij gekozen, er was geen vooringenomen standpunt. Je kon alles zeggen, het was veilig, er werden geen oordelen geveld. We kregen praktische oefeningen tijdens de therapie die we ook thuis konden doen’.