‘Soms heb je een ander nodig om je relatie, je partner en jezelf te begrijpen’

 

Heb je een vraag? Overweeg je in therapie te gaan? Alleen of met jouw partner of wil je  misschien een 1-op-1-opstelling proberen?
Mail of bel mij gerust, en we maken een vrijblijvende afspraak. Ik ga zorgvuldig om met je gegevens.
Videobellen en avondsessies behoren ook tot de mogelijkheid.

06-53616167 

 

 

 

Familie-coaching/systeemtherapie

Ik gedraag me zoals ik me gedroeg in het gezin

De positie die je had in het gezin waarin je opgroeide, bepaalt vaak hoe je bent als volwassene. Dat kan positief zijn maar het kan ook op zo’n manier je gedrag bepalen dat je er maar niet vanaf blijkt te komen. Stel dat jij als kind door allerlei redenen je als volwassenen moest gedragen dan heb je misschien wel goede leiderskwaliteiten. Maar heb je ook geleerd om hulp te vragen of het soms even niet te weten?

Een familieopstelling is bedoeld om onbewuste patronen aan het oppervlak te krijgen en je bewust te zijn van het bestaan ervan.

Ik word niet gezien

Door de ervaringen in onze jeugd hebben sommigen van ons geleerd ons onzichtbaar te maken. Dit patroon wordt vaak buitenshuis voortgezet. Op school en later op het werk of in andere situaties waarin we met meerdere mensen te maken hebben. Deze situaties zijn moeilijk te overzien en voelen onveilig. Door ons op de achtergrond te houden, creëer je een veilige cocon.
Het gevolg is, dat ook anderen ons daadwerkelijk niet ‘zien’. En onbewust interpreteren we dit vervolgens als bevestiging dat we niet goed zijn zoals we zijn.
Je bewust worden dat je als kind deze erkenning hebt gemist, is een belangrijke eerste stap.